Despre noi

Numele meu este Marius Marici şi sunt expert în creşterea copiilor, iar prin organizaţia mea susţin traininguri pentru părinţii, care doresc să înveţe cum să-şi crească copiii mai bine.

Am crescut într-o familie mica, fiind frustrat că suntem doar doi copii, doar eu şi sora mea. Acest lucru m-a făcut să-mi doresc să am o familie cu 4 copii.

Îmi amintesc că interesul pentru parenting l-am avut încă din adolescenţă. Lucru bun, pentru că, de atunci, încerc permanent să mă pregătesc continuu, pentru a deveni un trainer şi mai bun, lucru pe care l-am făcut fie in România sau în SUA, fie la şcoală fie individual.

Până să ajung aici, am parcurs un drum greu, presărat cu eşecuri şi dezamăgiri, privind educarea şi creşterea copiilor.

În cariera de profesor de liceu, la care am renunţat cu ceva ani în urmă, pentru a mă dedica educării părinţilor, am făcut multe greşeli, la fel ca mulţi dintre voi, părinţii. În facultate, am învăţat de toate, dar deloc, cum să stăpâneşti o clasă agitată.

Ştiu ce înseamnă să nu reuşeşti să ţii în frâu o clasă de băieţi sau să simţi că nu ai nici o soluţie pentru copiii „neascultători”. Am trăit din plin sentimentul ineficienţei personale, atunci când am predat lecţii pe care nu le-a învăţat nimeni. Am avut copii demotivaţi şi dezinteresaţi de materia mea, pe care a trebuit să încerc să-i motivez. Am trăit, la fel, ca mulţi dintre voi, conflicte care mi-au amărât sufletul şi am ascultat multe dezamăgiri de-ale părinţilor, exasperaţi că nu mai ştiu cum să procedeze cu adolescenţii lor.

Iubesc copiii şi am trăit şi trăiesc printre copii şi părinţi. Visul meu a fost dintotdeauna să-mi investesc viaţa într-un proiect folositor, iar acel proiect a devenit „educarea părinţilor”. M-am văzut multă vreme „a man with a dream”.

Mi-a plăcut să testez ce am învăţat şi să fac experimente permanent, pentru a verifica, dacă teoria funcţionează şi în practică. Sunt un sceptic şi un om care caută adevărul despre creşterea copiilor.

Mulţi m-au întrebat, dacă ceea ce scriu şi vorbesc, aplic pe copiii mei. Le-am spus ca „DA”. La întâlnirile mele de parenting, îmi place să vorbesc din experienţă şi să dau sfaturi verificate şi aplicate în propria-mi familie. Nu există nimic mai frumos decât să văd, la sfârşitul întâlnirilor mele, că părinţii sunt mulţumiţi şi copiii fericiţi, că au aşa părinţi.

Iubesc, ca bărbat şi tată, să particip la creşterea celor trei copii ai mei, alături de scumpa mea soţie Carmen, lucru pe care îl doresc tuturor taţilor!

Îţi mulţumesc că ai citit aceste rânduri şi, îmi doresc din suflet, să-ţi folosească ce vei găsi aici. Sunt sigur că te va ajuta să devii şi mai mulţumit de tine şi de copiii tăi.

Cu multă preţuire, ca de la părinte la părinte,

Marius Marici

WordPress Video Lightbox
There are no products